BÉT pénzügyi edukációs tevékenysége

A BÉT évek óta nagy hangsúlyt fektet a fiatalok, valamint a lakosság pénzügyi edukációjára, az alábbi kezdeményezésekkel:

BÉT Akadémia lakossági tőzsdetanfolyam: Az ingyenes eseményeken a magyar tőkepiac meghatározó szakértői mutatják be a tőzsde világát olyan témákra fókuszálva, mint a hazai és külföldi részvénybefektetések, aktuális piaci trendek vagy az eszközallokáció. 

BÉT Részvényfutam:                                                                                                                                                   Középiskolásoknak szóló online játék, melynek célja a befektetői tudatosság növelése és a tőzsdei ismeretek bővítése.

A 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is nagy sikerrel megrendezett online játék segítségével a játékosok, középiskolai diákok és tanárok igazi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek. 

Hogyan kell kereskedni a tőzsdén? Mit érdemes tudni a tőzsdei vállalatokról? Hogyan működik a piac? Milyen termékekkel lehet kereskedni? Az alábbi oldalon található, ingyenesen megtekinthető és letölthető dokumentumok, Tőzsde ABC és hasznos összefoglaló prezentációk segítenek a tőzsde részleteinek, fogalmainak és folyamatainak megértésében. A letölthető anyagok elérhetőek itt: bet.hu

Tőzsdelátogatások: a BÉT rendszeresen szervez ingyenes, oktatási célt szolgáló látogatásokat iskolai csoportok számára, ahol a résztvevők egy interaktív előadás keretében ismerkedhetnek a tőzsde világával, valamint kipróbálhatják a BÉT kereskedésnyitó csengőjét is. 

Kapcsolódó tartalom

Bővebben a BÉT oldalán tájékozódhat a képekre kattintva:

 

Pénzügyi edukáció: A BÉT Közgyűlése 2017. július 27-én jóváhagyta, hogy a Tőzsde leányvállalatot hozzon létre, mely oktatási tevékenységet lát majd el.

Gyakorlatorientált hatósági képzést, korszerű tudást és meggyőző szakmai tapasztalatokat biztosít a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által alapított Budapest Institute of Banking Zrt.

Tőzsdelátogatás: A Budapesti Értéktőzsde rendszeresen szervez ingyenes oktatási látogatásokat iskolai csoportok számára.

A BÉT oldalán található rövid leírásban ismertetésre kerül, hogy melyek egy tőzsdelátogatás részletei, feltételei.