Tartalom rész kezdete

Hírek

A jövő generációja már most PénzOkos lehet a Pénziránytű-BankVelem Programnak köszönhetően

Idén nyolcadik alkalommal, a PÉNZ7 egyik kísérő eseményeként került megrendezésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudásverseny, melynek döntőjét és díjkiosztóját május 31-én tartották a Pénzmúzeumban. A színvonalas országos pénzügyi tanulmányi verseny szervesen illeszkedik a Pénziránytű Alapítvány és a PontVelem Nonprofit Kft. által működtetett Pénziránytű-BankVelem komplex edukációs programba.

A közel 400 induló csapat közül a legjobb 9 mérkőzhetett meg a BankVelem PénzOkos Kupa országos döntőjében. A Pénziránytű Alapítvány szakembereinek támogatásával összeállított változatos és gyakorlatias feladatok segítségével derült ki, melyek az ország legjobb 7-8. osztályos diákcsapatai. A gyerekek tudását magasrangú zsűri értékelte: Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke mellett a zsűritagok között köszönthettük Sütő Ágnest, a Magyar Bankszövetség Kommunikációs főtitkár-helyettesét, Fábián Gergelyt, a Pénzmúzeum ügyvezető igazgatóját, valamint a versenyszervező képviseletében Matolcsy Miklóst, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját.

A 8. BankVelem PénzOkos Kupát végül a budapesti Szent István Gimnázium Hetedicash csapata nyerte meg.  A második helyen a mányi Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségű Általános Iskola Valuta Váltók csapata végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda Oko-sokk_v5.2 csapata állhatott fel.

A nyertes csapatok, felkészítő tanáraik és a döntőbe jutott, de helyezést nem szerző diákok is értékes nyereményekkel térhettek haza. Az eredményhirdetést követően, a nap méltó zárásaként a csapatok végigjárhatták a Pénzmúzeum izgalmas interaktív tárlatait is.

A közel fél éven keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupán országszerte több, mint kétezer általános iskolás korú diák vett részt. A versenyre két korosztályban nevezhettek a felső tagozatos diákok. Az 5-6. osztályos diákok a BankVelem PénzOkos Kupa Junior kategóriában, a 7-8. osztályos diákok pedig a május 31-én zárult versenyen mérkőztek meg. A Junior kategóriában a 308 induló csapatból a Gödöllői Török Ignác Gimnázium Pénzológusok csapata nyerte el az első helyezést.

További hírek