Tartalom rész kezdete

Hírek

A jövő pénzügyi döntéseire már felkészültek a BankVelem PénzOkos Kupa verseny legjobbjai

A PÉNZ7 egyik kísérő eseményeként a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Pénziránytű Alapítvány támogatásával került megrendezésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudásverseny, melynek döntőjét május 30-án tartották a Pénzmúzeumban. Az általános iskolások egyik legrangosabb országos versenyén több mint 2000 diák pénzügyi tudása fejlődhetett.

A versenyre két korosztályban nevezhettek a felső tagozatos diákok. A versenyre való felkészülést a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című AR (kiterjesztett valóság megoldással színesített) tankönyve, Így neveld a pénztárcádat kiadványa, valamint a JátékBank pénzügyi tudatosságot fejlesztő kvízei segítették.

A 7-8. osztályosok május 30-án megrendezett országos döntőjében a több mint 450 nevező csapatból a legjobb kilenc mérhette össze tudását gyakorlatias pénzügyi feladatok megoldásával. A diákok megtakarítással, befektetéssel, családi költségvetéssel és hitellel kapcsolatos számítási példák megoldásával, kreatív gondolkodásukat és pénzügyi, logikai képességeiket is próbára tevő játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták tudásukat.

A 9. BankVelem PénzOkos Kupa 2023-as versenyén – tavalyi sikerét megismételve - ismét a budapesti Szent István Gimnázium „Babszem Bankó” csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A verseny 2. helyezettje a Hajósi Szent Imre Általános Iskola csapata lett, a bronzérmet a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és AMI csapata szerezte meg. A rangos elismerés mellett az első három helyezett csapat minden tagja értékes nyereményekkel térhetett haza.

Az 5-6. osztályos diákok a BankVelem PénzOkos Kupa Junior kategóriájában mérkőztek meg egymással. A 246 induló csapatból a 10 legjobb került a május 2-án megrendezett országos döntőbe, ahol a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola „Chili-vili” csapata nyerte el az első helyezést. Mindkét döntő után a versenyző diákok és tanáraik megtekinthették a különleges élményt nyújtó Pénzmúzeumot is.

A 9. BankVelem PénzOkos Kupára a legtöbb csapatot regisztráló, Pénziránytű-BankVelem Programhoz tartozó iskola 100 000.- Ft alapítványi támogatásban részesült, amelynek díjazottja az 5-6. osztályos és a 7-8. osztályos kategóriában is a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola lett.

További hírek