Tartalom rész kezdete

Hírek

A PénzOkos Kupát idén a vecsési Profi Befektetők csapata hódította el

Május 21-én került sor az általános iskolásoknak szervezett hetedik PénzOkos Kupa országos versenyének döntőjére. A PÉNZ7-en indult vetélkedősorozaton több mint 300 diákcsapat mérte össze pénzügyi tudását.

Az online fordulókban legeredményesebben teljesítő 7-8. osztályos diákcsapatok mérkőzhettek meg az országos döntőben. A Pénziránytű Alapítvány szakmai és anyagi támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló pénzügyi tudásversenyen izgalmas pénzügyi szabadulószoba várta az ország hat legjobb diákcsapatát. A vetélkedő a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című, általános iskolai akkreditált tankönyvének tudásanyagára épült. A versenyre való felkészülést a JátékBank kvízek és a tankönyv kerettörténetét feldolgozó mobilapplikáció is segítették. Az Alapítvány Pénzügyi Hősképző alkalmazása a mindennapi pénzügyi döntések világába játékosan kalauzolja el a gyerekeket.

A versenyt végül a vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Profi Befektetők csapata nyerte meg, felkészítő tanáruk Mayer-Timári Júlia. Az első helyezett nemcsak az ország pénzügyileg legjobban képzett általános iskolás diákcsapataként ünnepelheti magát, hanem minden tagja nyert egy laptopot a Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően.

A második helyen a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola PandaBanda csapata végzett, felkészítő tanáruk Szántó Mihályné. Nyereményük fejenként egy-egy okostelefon. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Megint pont velünk csapata állhatott fel, felkészítő tanáruk Rinfel Mónika. A csapat minden tagja egy tablettel lett gazdagabb.

A gyerekek felkészítő tanárai és a legtöbb csapatot regisztráló Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózati tagintézmény alapítványa is jelentős támogatást nyert a több mint egymillió Ft összdíjazású versenyen.

Az PénzOkos Kupa célja nem csupán a kiemelkedő tehetségek díjazása. A verseny során a regisztráló csapatok tagjai olyan mély, alapos, ugyanakkor játékosan, örömmel megszerzett pénzügyi tudásra tettek szert, amely későbbi életük során is útravalóként szolgálhat. A diákok nagyon élvezték a felkészülést és a megmérettetést is, s ebben rejlik a program igazi ereje: játékosan, örömmel gyakorlati tudást szerezhetnek a fiatal diákok.

További hírek