Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

„Az év honlapja” különdíjat kapott az Okosan a pénzzel oldal

2020-ban is díjat nyert honlapunk: a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) „Az Év Honlapja” elnevezésű pályázatán a szakmai zsűri különdíját érdemelte ki a kormányzati kategóriában. Az elismerést Varga Mihály pénzügyminiszter vette át Varga Istvántól, az MMSZ elnökségi tagjától, a díj alapítójától. Az ünnepélyes díjátadó a járványhelyzet miatt elmaradt, a szervezők személyesen hozták el az oklevelet.

A Pénzügyminisztérium Okosan a pénzzel oldala már indulásának évében, 2019-ben elnyerte a Magyar Marketing Szövetség Az év honlapja díját. 2020-ban így újrázott az oldal, a zsűri mindkét alkalommal kiemelte, hogy a könnyen kezelhető és jól átlátható felület minden korosztályt megszólítva kínál márkasemleges és hasznos pénzügyi tudnivalókat. Kiemelték: a tárca saját fejlesztésű honlapja a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben is nagy segítséget jelent, ugyanis minden információ megtalálható azokról az intézkedésekről is, amelyekkel a kormány a vállalkozásoknak és a háztartásoknak kíván segítséget nyújtani.

A kormány a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégiáját, illetve a hozzá igazodó cselekvési tervet 2017-ben indította útjára. Pénzügyminisztérium ennek érdekében társminisztériumokkal (EMMI, ITM) és partnerszervezetekkel (Pénziránytű Alapítvány, Magyar Bankszövetség, Magyar Államkincstár, Állami Számvevőszék) számos programot szervez. Ilyen a PÉNZ7 rendezvénysorozat a közoktatásban, a Pénzügyes Teszt a fiataloknak, illetve a stratégiához kapcsolódik a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért díj elindítása is. Tavaly decembertől pedig egy online versenyben – Zseton - Hangolódj a pénzügyekre! – is részt vehetnek a pénzügyi ismertek iránt érdeklődő fiatalok.

A díj átadásakor Varga István elmondta: az oldal mintegy iránytűként szolgál az elérhető pénzügyi információk között. A szöveges anyagok mellett rövid, magyarázó kisfilmek, sőt háztartási költségvetési kalkulátor és a pénz világába kalauzoló játék is várja a látogatókat.

Csatolt képek

További hírek