Tartalom rész kezdete

Hírek

Élményszerű pénzügyi oktatás a szegedi diáktáborban

A szegedi önkormányzat nyári táborában 230 gyerek ismerkedhetett meg az alapvető pénzügyi és vállalkozási ismeretekkel. A hat állomásos feladatpályát sikeresen teljesítők egy-egy pecsétet kaphattak „útlevelükbe”, amit értékes ajándékokra válthattak be. A rendezvény sikerét mutatja, hogy 200 ilyen útlevél gyűlt össze a nap végére, melyből sorsolással került ki a 30 legszerencsésebb diák.

Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzata a Junior Achievement Magyarország jóvoltából, valamint a szegedi Agorával való együttműködésben az idei nyári táborban a fiatalok pénzügyi oktatásának is teret engedett. Ennek középpontjába az élményszerűség került. Olyan játékos feladatok mutatták meg a gyerekeknek a különféle pénzügyi összegfüggéseket, amelyek egyúttal fejlesztették a saját készségeiket, miközben megtapasztalhatták a csapatban dolgozás számos előnyét.

A gyerekek pénzhez való későbbi hozzáállását nagyban meghatározza, hogy már ebben a korban mit és milyen formában hallanak az ehhez kapcsolódó témákról: ilyen például a zsebpénzzel való takarékoskodás és a pénzügyi döntésekkel járó felelősség. A csoportfoglalkozásokon egyéni ötletek és vélemények is helyet kaptak, ami előremutató vitákra és további közös gondolkodást eredményezett.

Csatolt képek

További hírek