Tartalom rész kezdete

Hírek

Eredményesen zárult a PÉNZ7 2023-ban is

2023-ban, március 6-10. között, immár 9. alkalommal rendezték meg Magyarországon a PÉNZ7-t, amit a pénzügyi és a vállalkozói tudatosság heteként is szokás emlegetni. A PÉNZ7 program fókuszában az általános és középiskolás fiatalok állnak, hiszen célszerű minél fiatalabb korban elkezdi az ismerkedést a pénzügyek mindenkit érintő világával is. A témahetek általános célja nem az elvont pénzügyi fogalmak és folyamatok ismertetése, hanem a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése.

A Pénzügyminisztérium munkatársai a korábbi évekhez hasonlóan az idén is élen jártak a PÉNZ7 önkéntes munkájában. 7 állami felsővezető, és több szakértő kolléga is vállalkozott arra, hogy pénzügyi tanórát tartson a diákoknak. Varga Mihály miniszter úr idén március 7-én a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamos diákjait vezette be a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság rejtelmeibe. Facebook-oldalán a tárcavezető megjegyezte: okos és vidám diákokkal találkozhatott. A miniszter 2015 óta minden évben tartott önkéntes órát, volt olyan év, amikor többet is. A PÉNZ7 programsorozat teljes mértékben illeszkedik a Kormány 2017-ben elfogadott hét éves pénztudatossági stratégiájához, amely a fiatalok pénzügyi magatartásának fejlesztését elsődleges fontosságúnak tekinti.

A programsorozat eredményességét mi sem mutatja jobban, mint hogy több, mint 1100 iskola 145 ezer diákjának, több mint 500 önkéntes részvételével tartottak meg 12 500 tanórát pénzügyi és vállalkozói témakörben.

Csatolt képek

További hírek