Tartalom rész kezdete

Hírek

Fontos fogyasztói tudnivalók a netes vásárlásokról

A Black Friday már véget ért, viszont közelednek a karácsonyi ünnepek. A legtöbb webáruházban kedvünkre válogathatunk a kedvezményes ajánlatok közül – azonban mi a teendő, ha a vásárolt tárgy vagy szolgáltatás mégsem nyerte el a tetszésünket? Valóban visszakaphatjuk a pénzünket?

 Az online vásárlások esetében sajnos gyakori eset, hogy a kézhezvételkor jövünk rá: igazából nincs is szükségünk a megvásárolt termékre, vagy épp nem olyan, amilyennek elképzeltük. Mivel az online vásárlás nem a vállalkozás üzletében, telephelyén vagy székhelyén köttetett, a hagyományostól eltérő értékesítési módszernek minősül, távértékesítésről beszélünk. Ennek megfelelően a vásárló 14 napig élhet az elállás jogával.

 Mit takar az elállás?

Ha megbántuk netes vásárlásunkat a neten feladott (és visszaigazolt) rendelést után 14 napon belül elállhatunk a vásárlástól minden külön indoklás nélkül. Szolgáltatás igénybevétele esetén ez a szerződés megkötését követő 14 nap, fizikai termék esetében a kézhezvételtől számított 14 nap.

 Valóban visszakaphatom a pénzem?

Amennyiben az adott határidő előtt, igazolható módon jelezte elállási szándékát a vállalkozás felé, indoklásra sincs szükség, az európai jogszabályok alapján a cég köteles tudomásul venni azt. (Ha nem európai székhelyű cégről van szó, akkor erről érdemes előtte információt szerezni!) Ezt követően a teljes vételárat vissza kell fizetnie az ügyfél részére.

 Ne feledje!

A visszafizetés kötelezettsége csupán a vételárra vonatkozik,
a felmerülő szállítási költségek jellemzően a vevőt terhelik.

 Mit tehetek, ha a fizetés során merültek fel problémáim?

Amennyiben egy netes fizetés során merültek fel aggályai, és bizonyítható, hogy nem a vállalkozónál volt a hiba, keresse fel pénzügyi szolgáltatóját! A legtöbb online fizetéssel kapcsolatos kérdés egy egyszerű ügyfélszolgálati bejelentést követően megoldódik, azonban, ha pénzügyi szolgáltatással kapcsolatos panasszal élne, írásban vagy szóban (akár személyesen, akár telefonon) kell panaszt tenni.

 A pénzügyi panaszokkal kapcsolatos részletesebb tájékoztatásért keresse fel az MNB Pénzügyi Navigátor oldalát vagy olvassa el a kapcsolódó Pénzügyi Navigátor Füzetet!

További hírek