Tartalom rész kezdete

Hírek

Hatodik alkalommal hirdettek győztest a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyen

Egy hónapon át mérte össze tudását több mint ezer gimnáziumi diák a Privátbankár.hu Kft. versenyén. A vetélkedő – amelynek fővédnöke Balogh László, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára – programját a szervezők a támogatókkal együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra játékos módon tegyenek szert.

A diákok három fordulóban küzdöttek meg egymással. Az online formában megrendezett selejtezőkből, majd a budapesti és megyei középdöntőkből továbbjutott húsz csapat április 27-én mérte össze a tudását a Budapesti Gazdasági Egyetemen, két fordulóban.

A négyes döntő végeredménye:

  1. SENza SEnSo - Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Csapattagok: Biró Júlia, Braun Lea Johanna, Németh Ajsa, Nyikos András

Felkészítő tanár: Biró Anna

  1. Mézik - Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, Kőszeg

Csapattagok:  Páli Ádám, Riegler Csenge, Szafián Réka, Szabó Attila
Felkészítő tanár: Kiss Zoltán

  1. Zsiffinek - Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Csapattagok:  Jeney Zalán, Jeney Lőrinc, Banai Gergely, Személyi Sebestyén
Felkészítő tanár: Dr. Kőrösiné Dr. Molnár Andrea

  1. Szárazföldi hal - Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

Csapattagok: Lévay Bence, Visontai Viktor, Puskás Péter, Juhos Bálint
Felkészítő tanár: Nagy Viktória

A csapatok számos értékes díjban részesültek közel 2 millió forint összértékben. A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű könyvutalványt ajánlott fel.

A döntő után a támogatók értékelték a versenyt, és az elért eredményeket. Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta, a pénzügyi tudatosság egyéni szinten kezdődik, ami a nemzetgazdaság szintjén összeadódik, és erősebbé teszi a gazdaságot. Bár a jó gyakorlatok miatt az országot a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development) évről-évre kiemeli, a tranzakciós készpénzhasználat aránya nagyon magas a magyarok körében, a Pénzügyminisztérium ezért tartja fontosnak a készpénzkímélő megoldások népszerűsítését.

Gratulálunk a győzteseknek, és minden döntőbe jutott csapatnak, egyúttal köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

További hírek