Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Innovációs nap a tudatosabb jövőért

Az élemiszerpazarlás megakadályozását célzó stratégiai ötletek kidolgozására vállalkozott az a tíz lelkes csapatot alkotó ötven diák, akik részt vettek a Junior Achievement Magyarország online innovációs napján november 10-én. A mindannyiunkat érintő társadalmi probléma kiküszöbölésére irányuló ötletek tökéletesítésben 8 önkéntes mentor segédkezett a gazdasági élet különböző területeiről, a pénzügytől egészen a marketingig

A Junior Achievement Magyarország (JAM) szokásos tanévközi eseményét most is hatalmas érdeklődés övezte, jogy a járványügyi helyzethez alkalmazkodva immár második alkalommal online formában rendezték meg. A diákoknak 4-5 fős csapatokat alkotva egy olyan stratégiai ötletet kellett kidolgozniuk, mellyel a munkavállalóik ellátásához konyhát, étkezdét üzemeltető vállaltok minimálisra csökkenthetik az élelmiszerpazarlás mértékét. A stratégia megalkotásának fontos egyik alappillére a pénzügyi tervezés volt. A folyamat során a mentorok segítségével a diákok elsajátíthatták a költségvetési ütemezés, illetve előkészítés alapjait is. A vállalkozói ismeretek kulcsfontosságú része a tudatos pénzügyi gondolkodás – vallják a szervezők, akik a projektinduláshoz szükséges tőke megszerzésének módjaira, a hitelfelvétel buktatóira és az egyéb támogatásokra is felhívták a figyelmet az innovációs nap során.

A nap végére jól átgondolt és nem hétköznapi megoldások születtek, igen nehéz döntés elé állítva ezzel a négytagú zsűrit. A dobogó első helyére a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata állhatott, szorosan mögöttük második helyen a Gönczi Ferenc Gimnázium, harmadik helyen pedig a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium tanulói végzett.

A JAM közhasznú non-profit szervezet 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai munkatársakkal és hazai partnerekkel együtt dolgozik annak érdekében, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között.

 

További hírek