Tartalom rész kezdete

Hírek

Játékos pénzügyi feladványok és egy kis mozgás a szabadban - Újra játszható a PénzFutam

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben júniusban újra megnyitja a korábban nagy sikert aratott PénzFutam pályákat. Az ország több mint 210 pontján elérhető izgalmas, pénzügyi tudatosságot fejlesztő szabadtéri kaland rendhagyó tanórai foglalkozásként, nyári táborok programelemeként, de családi, baráti kikapcsolódásnak is kiváló.

A PénzFutam során gyakorlatias és játékos pénzügyi feladványok sorát oldhatják meg a csapatok, akiket a pénzügyi-logikai feladványok mellett egy kis mozgás is vár. A 10 éves kortól ajánlott, három nehézségi szinten megoldható PénzFutam pályák akár 45 perc alatt teljesíthetők, de a nyári időszakra tekintettel a játékosoknak 120 perc áll rendelkezésére, hogy kényelmesen megfejthessék a 10 izgalmas pénzügyi fejtörőt.

A játékot egyszerre egy egész osztály, vagy táborozó csapat, de akár baráti társaságok is ingyenesen játszhatják a szervezők ajánlása szerint 2-4 fős csapatokban. A kalandhoz mindössze egy gyors regisztrációra és játékkód igénylésére van szükség, majd egy GPS és netképes mobilkészülék segítségével már indulhat is a PénzFutam.

Kódot igényelni június 5-től, játszani várhatóan június 8-tól egészen július 9-ig lehet. A tanév utolsó időszakára vagy a nyári táborok programjait színesítve már most érdemes betervezni a PénzFutamot és megkeresni az ország 210 pontján elérhető pályák közül a legközelebbit: PénzFutam pályák

A csapatok a korosztályi ajánlástól függetlenül szabadon választhatnak a könnyebb vagy nehezebb pályák közül, így azoknak is jó szívvel ajánlható, hogy próbáljanak ki egy másik, akár nehezebb pályát, akik márciusban már elindultak a PénzFutamon. A csapatok az elért teljesítményükről ez alkalommal is oklevelet kapnak, a legmagasabb kitüntetés a gyémánt rang. További információért érdemes felkeresni a Pénziránytű Alapítvány honlapját.

 

További hírek