Tartalom rész kezdete

Hírek

Játszva tanultak a gyerekek

Kettő az egyben – pihentek és tanultak is azok a gyerekek, aki részt vettek az Együtt Európáért Alapítvány nyári táborozásán a Horpácsi Európa Pihenő (HEPI) központban augusztus végén. A zömében Nógrád megyei iskolások a strandolás, kirándulás és mozizás mellett a pénzügyi alapfogalmakkal is megismerkedhettek.

A harmincfős táborban augusztus 24–27. között mindennap volt valamilyen pénzügyi foglalkozás, játszottak például „Kalmárost”, ahol a gyerekeknek az volt a feladatuk, hogy 4 különböző helyszínen vásároljanak, illetve adjanak el tárgyakat úgy, hogy 10 percenként változtak az árak. A táborban „heppel” – egy csak ott alkalmazott fizetőeszközzel – lehetett vásárolni, de a diákok kitalálhattak saját terméket is – volt, aki például limonádét árult – amit a többiek számára értékesíthettek. A pénzügyi foglalkozások mellett s szervezők fontosnak tartották az élményszerzést is, így kirándultak, strandoltak, és moziban is voltak.

A gyermekek számára a komoly témák is érdekesek voltak, a pénzügyi alapfogalmakról szóló beszélgetésbe aktívan bekapcsolódtak. Szó esett a biztosításokról, és hogy óvatosan kell a hitelfelvétel esetén eljárni. A foglalkozás második felében rajzverseny re került sor, ahol a Pénzügyminisztérium által összeállított ajándékcsomagokat kapták a gyerekek, valamint a Pénziránytű Alapítvány által felajánlott általános iskolásoknak fejlesztett tankönyvcsomagot. A gyerekek fantáziája szárnyalt, volt olyan csapat amely bankjegyeket tervezett, volt akit A Pénziránytű Alapítvány „Így nevelt a pénztárcád” kiadványa ihletett meg. 

A Pénzügyi Alapismeretek Tábor az Emberi Erő Forrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg.

Csatolt képek

További hírek