Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Kalkuláljunk, hogy jól járjunk

Hitelt csak megfontoltan, mindent átgondolva szabad felvenni, hiszen egy rossz döntés következményeit évekig befolyásolhatja családunk jövőjét és terveit. Ehhez nyújt segítséget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) online kalkulátora, amely a fogyasztóbarát személyi hiteleket nyújtó intézmények ajánlatainak azonnali összehasonlítását végzi el helyettünk.

A jegybank eddig már hat intézmény számára engedélyezte Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) termékének legkorábban 2021 januárjától induló forgalmazását. A minősített hitelek párhuzamos megjelenése a pénzintézeteket is arra ösztönzi, hogy minél jobb feltételekkel tegyék termékeiket népszerűvé.

Az ügyfelekért folytatott verseny erősödésével párhuzamosan emelkedhet a tájékoztatás színvonala, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülés, valamint ösztönözheti a teljes körű online hitelfelvételi folyamatok elterjedését.

Az összehasonlító kalkulátor a hitelnyújtók által biztosított árazási képleteknek köszönhetően a személyre szabott ajánlatok pontos, táblázatos, alapértelmezetten a teljes hiteldíj mutató (thm) szerint növekvő sorrendű megtekintését teszi lehetővé.

További hírek