Tartalom rész kezdete

Hírek

Kié legyen az idei Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj?

Az idei tanévben immár második alkalommal díjazza a Pénzügyminisztérium azokat a tanárokat, diákokat és oktatási intézményeket, akik élen járnak a pénzügyi tudatosság fejlesztésében. A jelöléseket 2021. május 31-éig várják.

A kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás erősítése érdekében. A stratégia szerves részét képezi a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj, amelyet 2019-ben hirdetett meg a tárca, a díjak virtuális kiosztására idén szeptemberben került sor.

Az elismerésre az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség tehet javaslatot, az idei tanévben 2021. május 31-éig bezárólag. A beérkezett jelöléseket a pénzügyminiszter által felkért ötfős szakmai bizottság értékeli. A legjobbnak ítélt diákok 150 ezer, a pedagógusok 500 ezer forintban részesülnek, az intézményi kategória győztesének pedig 2 millió forint a jutalma.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági környezetben felértékelődik a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a válsághelyzet még nyomatékosabban világít rá, hogy a már iskoláskorban megszerezhető pénzügyi alapismeretek nélkülözhetetlenek. 

A felhívás részletei az alábbi linken érhetők el:

További hírek