Tartalom rész kezdete

Hírek

Kihirdették a Pénzügyi junior klasszis! verseny győzteseit

Egy verseny, ahol mindenki nyert. A szakképző iskolák tanulóinak hirdetett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyen több mint 3000 diák indult el, a november 4-i online megrendezett döntőn békéscsabaiak lettek a legjobbak.

 Közel 800 csapat – több mint 3 ezer diák – jelentkezett arra a versenyre, amelyet a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával az idén először rendezett meg technikumok és szakképző iskolák tanulói számára 2020. október 1. és november 4. között. A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja az volt, hogy a lehető legtöbb fiatallal megismertessék azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során.

A kormány 2018-ban indította el a pénzügyi tudatossági stratégiát, számos korosztályt megcélozva. A fiatalok körében mért kártyahasználati adatok, internetes vásárlások adatai azt mutatják, hogy ennek alapvető üzenetei eljutottak az érintettekhez – hangsúlyozta

Balogh László, a PM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára. A tárca ezért örömmel támogatta a speciálisan szakiskoláknak szervezett versenyt, a résztvevők száma igazolta a várakozásaikat.

A szakképző intézményekben már két éve kötelező tantárgy a pénzügyi és vállalkozói ismeretek. Az itt végzők nagy része később saját vállalkozást indít, és a sikeresség alapvető feltétele a pénzügyi ismeretekben való jártasság.

Az első alkalommal megrendezett versenyen a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiuma tanulói – akik CA$Hual csapatnéven indultak – lettek a legjobbak. A második helyen a szegedi SZSZC kőrösy József Közgazdasági Technikum csapata, a Tsalád végzett, míg a képzeletbeli dobogóra még a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumból érkezett PénzÜgyesek is felállhattak.

Csatolt képek

További hírek