Tartalom rész kezdete

Hírek

Magyar győzelem az Európai Pénzügyi Kvíz döntőjén

Strasszer Zsófia, a Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikumának  9. évfolyamos diákja 28 ország ötven tanulójával mérte össze tudását az április 20-án online keretek között megtartott vetélkedőn. Százszázalékos teljesítményével ő lett 2021 az Európai Pénzügyi Kvíz bajnoka.

A 2021-es európai és globális pénzhetekhez kapcsolódva az Európai Bankföderáció a járványhelyzet miatt online szervezte meg az Európai Pénzügyi Kvíz döntőt. Magyarországon az elődöntő – amely a PÉNZ7 kísérőeseménye volt– a Magyar Bankszövetség rendezte 9 iskola részételével. A magyar elődöntőn 82 tizenhat év alatti gyermek játszott egy időben. Előbb 20 magyar, majd 20 angol nyelven feltett pénzügyi és vállalkozói kérdésre kellett válaszolniuk. Közülük kerültek ki a magyar bajnokok, Strasszer Zsófia (Budapest) és Borbély Attila Norbert, a Soproni SZC Hunyadi János Technikumából (Csorna), akit Horváthné Kocsis Katalin készített fel a versenyre.

AZ Európai Pénzügyi Kvíz nagyszabású döntőjét Sigurd Rindstad, a Kahoot fejlesztési igazgatója Norvégiából közvetítette, Wim Mijs, az Európai Bankföderáció vezérigazgatója pedig belgiumi otthonából jelentkezett be a Zoom-on tartott rendezvénybe. A Kahoot! online kvíz felületen a diákok  17 angol kérdésre válaszoltak, amelyek főként pénzügyi, például befektetésekkel kapcsolatos kérdések voltak, de kitértek az üzleti terv fontosságára, a pénzügyi fogyasztói ismeretekre is.

Kezdetben az élmezőnyben láthattuk Borbély Attila Norbertet is, de Strasszer Zsófia a döntő második részében felzárkózott és az utolsó kérdéseknél már a legjobb válaszadók között volt. Az eredményhirdetés alkalmával derült csak ki, hogy Zsófi lett Európa legjobb pénzügyi kvízjátékosa 2021-ben. Zsófi teljesítményére nemcsak iskolája lehet büszke, amely háromezer eurót kap a győzelemért, hanem a hazai pénzügyi ismeretek terjesztésében részt vevő minden szakember, tanár és önkéntes. 

Köszönet Zsófia tanárainak, Hegyi Viktóriának és Pálffy-Kalmár Zsanettnek a sikert hozó támogatásért és felkészítésért!

 Aki kedvet kapott, hogy megtekintse az izgalmas döntőt, itt megteheti:

Csatolt képek

További hírek