Tartalom rész kezdete

Hírek

Ötödik alkalommal hirdettek győztest a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyen.

Rendkívüli izgalmak közepette dőlt el a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2022 őszi évadjának első helye. Az immár ötödik alkalommal, ezúttal technikumok és szakképző iskolák számára meghirdetett vetélkedőt a Paksi Energetikai Technikum  csapata nyerte. A további helyezett csapatokat Kecskemétről és Pécsről érkező tanulók alkották.

Közel két hónapon át mérték össze a tudásukat technikumok és szakképző iskolák tanulóiból álló csapatok a Privátbankár.hu Kft. versenyén, amelyre az ország minden részéből több mint 4 ezer diák jelentkezett. A verseny –  – programját a szervezők a támogatókkal együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra játékos módon tegyenek szert. A vetélkedő hátterében működő szakértői bizottság elnöke Bod Péter Ákos egyetemi tanár, egykori jegybank elnök volt – ez is garantálta a verseny szakszerűségét.

A diákok három fordulóban küzdöttek meg egymással. Az online formában megrendezett selejtezőkből, majd a budapesti és megyei középdöntőkből továbbjutott húsz csapat december 8-án mérte össze a tudását a Budapesti Gazdasági Egyetemen, két fordulóban.

A négyes döntő végeredménye:

 1. ANNOLAZO – Energetikai Technikum és Kollégium, Paks
  Csapatkapitány: Dorozsmai-Varga Laura, felkészítő tanár: Schmidt Katalin 
 2. Kadás PénzÜgyesek– Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
  Csapatkapitány: Kovács Bettina, felkészítő tanár: Pintérné Szabó Terézia
 3. Radnótisták – Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum, Pécs
  Csapatkapitány: Babos Dániel Gergő, felkészítő tanár: Poronyi Péter
 4. Coca Cola Light – Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum
  Csapatkapitány: Prumek János, felkészítő tanár: Dombiné Mirkó Ilona

A csapatok számos értékes díjban részesültek: tanulmányi kirándulás, valamint közel 2 millió forint összértékben műszaki cikkek, élmény- és egyéb ajándékutalványok találtak gazdára. A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű könyvutalványt ajánlott fel.

A döntő után a támogatók értékelték a versenyt, és az elért eredményeket. Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégiáját, melynek végrehajtása során fontos cél a pénzügyi tudatosság növelése. Ha ugyanis személyes szinten jó pénzügyi döntéseket hozunk, az nagymértékben megalapozhatja az egész gazdaság megbízhatóságát, stabilitását és ami a mai időkben  különösen fontos: a válságállóságát is. Nagyon lényeges célkitűzése tehát a kormánynak és a Pénzügyminisztériumnak is, hogy a pénzügyi tudatossági stratégia végrehajtása során minden olyan programot felkaroljon, támogasson, ami a fiatalok élményszerű edukációját célozza. A Legyél Te is Junior Pénzügyi Klasszis! vetélkedő egy újabb kiváló eszköz, ezért döntött a Pénzügyminisztérium  a támogatása mellett.

Gratulálunk a győzteseknek, és minden döntőbe jutott csapatnak, egyúttal köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

 

További hírek