Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Pénziránytű Tanári Díj 2021/2022

A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben is díjazza a pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló pedagógusokat.

 A Pénziránytű Tanári Díj az Alapítvány egyik magas rangú szakmai elismerése. A pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok az idei tanévben a PÉNZ7 programsorozathoz kapcsolódva két kategóriában és két választható témában pályázhatnak. Projekttervet vagy 45, illetve 90 perces foglalkozástervet is benyújthatnak a pénzügyi tervezés, megtakarítások és digitális pénzügyi biztonság témák egyikében a pályázók.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazza az Alapítvány szakmai zsűrije. A díjazás mértéke projektterv kategóriában 400.000 forint, míg a foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 150.000 forint. Projektterv kategóriában a pályázatot akár két pedagógus is benyújthatja, azonban a nyeremény összege ekkor megoszlik a pályázók között. A díjazott pályázatok készítői ezen felül egy-egy Wacom Intuos digitális rajztáblát is kapnak. Az idei évben a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy, a zsűri által kiválasztott pályázó Asus VivoBook laptopot kap munkája elismeréseként.

A pályaműveket 2022. január 17. 15.00 óráig várja az Alapítvány, s az ünnepélyes díjátadóra a tervek szerint a 2022. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül majd sor. A pályaművek elkészítéséhez az Alapítvány honlapján találhatók részletes információk. A projektek magas szakmai színvonalú tervezéséhez az Alapítvány őszi szakmai workshopjának keretében is nagy segítséget kaphatnak a pályázni kívánó pedagógusok.

További hírek