Tartalom rész kezdete

Hírek

Pénzügyi tudatosság: ingyenes online képzés indul alsós tanítóknak

A matematika és környezetismeret tanulása közben már a harmadik és negyedik osztályos kisiskolások  is megismerkedhetnek a legalapvetőbb, koruknak megfelelő pénzügyi fogalmakkal. A Pénziránytű Alapítvány szakmai és anyagi támogatásával gyakorlatias feladatok kerültek a munkafüzetekbe, az ismeretek hatékony oktatásához az alapítvány ingyenes online képzéseket is szervez októberben és novemberben.

Az online képzés célja, hogy az általános iskola alsó tagozatán tanító pedagógusok számára olyan segédeszközöket, módszereket, digitális technikákat kínáljon, melyek segítségével játékosan, élvezetesen, egyben hatékonyan sajátíthatják el a kisdiákok a mindennapi élethez szükséges pénzügyi ismereteket.  

Az 5 órás  pedagógus képzésen online felületen, kiscsoportban, interaktív beszélgetés, játékos példák segítségével ismerhetik meg a tanítók a pénzügyi nevelésben már bevált jó gyakorlatokat. Az ingyenes képzés elvégzéséről az intézményvezető döntése alapján a 120 órás továbbképzési kötelezettségbe is beszámítható igazolást kapnak a résztvevők.

Az első két képzésre 2020. október 19-én és 20-án 16–18 óra között, valamint 2020. november 2-án és 3-án, szintén 16–18 óra között kerül sor.

 A képzéssel kapcsolatos további információk és regisztráció az alábbi képre illetve linkre kattintva: 

További hírek