Tartalom rész kezdete

Hírek

Pénzügyi tudatosság – napelemmel

Háztartásunkban egyre több lehetőség kínálkozik az energiahatékony, megújuló energiára épülő rendszerek kialakítására. Ennek egyik legismertebb formája a napelem - de mitől lesz igazán hatékony egy napelemes rendszer, és mit érdemes szem előtt tartani a tervezésekor?

A napelemes rendszerek egyre elterjedtebbek, már a lakosság körében is. Magyarország földrajzi adottságai kiválóak a napfény hasznosítására. Egy megfelelően telepített rendszerrel rengeteget spórolhatunk. Azonban, mielőtt belevágunk, érdemes néhány dolgot átgondolni, mérlegelni. Ilyen szempont lehet a tetőszerkezet minősége és a tetőfelület nagysága, illetve az sem mindegy, milyen a háztartásunk éves fogyasztása.

Bár elsőre jelentős összegű beruházásnak tűnhet, hosszabb távon egy napelemes rendszerrel megtermelhetjük a háztartásunk számára szükséges áramot, sőt, vizet melegíthetünk vele, amelyet használhatunk a háztartásban, vagy akár egy korszerűbb fűtési rendszert építhetünk ki általa.

A napelemekkel kapcsolatos további részletekről, valamint az aktuális állami támogatásokról a Pénzügyi Navigátor oldalán, IDE KATTINTVA olvashat.

További hírek