Tartalom rész kezdete

Hírek

Spóroljon a bankszámláján!

A bankszámla mindennapi életünk része, azonban nem mindegy, hogyan választjuk meg! Éves szinten akár több tízezer forintot is spórolhatunk, ha tudatosak vagyunk!

A bankokat rendelet kötelezi, hogy minden év január 31-ig küldjék ki ügyfeleik részére az éves számlaköltség-kimutatást. Ebben részletesen áttekinthetjük, hogy mennyit költöttünk bankolásra az előző évben, figyelembe véve olyan szolgáltatásokat is, mint például számlavezetési díj, SMS-értesítések díja, internetbank, mobilalkalmazás és telefonos banki szolgáltatások díja

A jegybank Ön tudja, mennyi az annyi? – Spóroljon a bankszámláján! címmel pénzügyi fogyasztóvédelmi edukációs kampányt indított az ügyfelek tudatos számlahasználatának támogatására. Ennek keretében honlapján, kisfilmjében és szóróanyagaiban mutatja be, hogy tudatos számlaválasztással, a számlaterhek rendszeres időközönkénti áttekintésével és a fölösleges, nem használt szolgáltatások megszüntetésével jelentős összeg takarítható meg.

Ha jelenlegi bankszámlánkhoz képest kedvezőbb számlaterméket találunk egy másik piaci szereplőnél, kezdeményezhetjük az egyszerűsített bankváltást, amely gyors és kényelmes eljárást biztosít.

A részletekért és az MNB ingyenesen elérhető Bankszámlaválasztó alkalmazásáért keresse fel a Pénzügyi Navigátor honlapot!

További hírek