Tartalom rész kezdete

Hírek

Új pénzügyi kalandjáték – PénzFutam március 8-tól

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben egy országosan elérhető ingyenes, szabadtéri pénzügyi-logikai kalandra invitálja a 4-14. évfolyamos diákokat és tanáraikat március 8-31. között.

A PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét kísérőeseményeként az ország több mint 160 pontján elérhető PénzFutam játékosan, online alkalmazás segítségével, ám a szabadban lévő pályákon mozogva vezeti be a diákokat a mindennapi pénzügyi ismeretekbe. A játék a diákok számolási, szövegértési, digitális és tájékozódási készségeit is fejleszti, így nem csak a PÉNZ7 témahéthez kapcsolódóan, hanem tanórán, vagy egy szabadtéri különleges osztályprogram keretében is érdemes kipróbálni.

A három korosztály számára, három nehézségi szinten elérhetőkaland során a diákoknak pénzügyi feladványok sorát kell megoldaniuk a szabadban. Kvízek, számítási példák, gyakorlatias, korosztályra szabott feladványok, jó levegő és egy kis mozgás várja a 2-4 fős diákcsapatokat március 8-tól. A játékban elért eredményükről visszajelzést és oklevelet kapnak a diákok, a szerencsés játékosok és tanáraik pedig 10.000 Ft értékű utalványt is nyerhetnek.

Az elérhető kalandpályahelyszínek mellett a pedagógusok új pályát is létrehozhatnak iskolájuk közelében. A játék indításához, folyamatának megismeréséhez és a saját pálya létrehozásához a PénzFutam hivatalos oldalán elérhető webinárium-felvétel is segítséget nyújt: https://penziranytu.hu/penzfutam

További hírek