Tartalom rész kezdete

Pénzügyminisztérium - Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola pályázat

Megjelent az iskolások pénzügyi ismeretének bővítését elősegítő pályázat

A kormány pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy minél hatékonyabb eszközökkel és minél szélesebb körben szólítsa meg a fiatalabb korosztályokat is. Ennek érdekében pályázati úton olyan szervezetek támogatására nyílik lehetőség, amelyek a hagyományos tanórai kereteken túl szakemberek bevonásával szeretnének ilyen témájú programokat megvalósítani – tájékoztatta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Pénzügyminisztérium második alkalommal hirdet pályázatot non-profit szervezetek számára olyan tanórákon kívüli programok megvalósítására, ahol általános és középiskolás diákok kötetlen formában ismerkedhetnek meg a tudatos pénzügyi gondolkodás alapjaival – ismertette Gion Gábor. Az államtitkár hozzátette: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok sokkal nyitottabbak és érdeklődőbbek egy-egy téma iránt, ha azt játékosan és kreatív feladatokon keresztül sajátíthatják el. Éppen ezért főként azon tevékenységek támogatása kerül a pályázat középpontjába, amelyek a különféle iskolai tantárgyak anyagait gyakorlatorientált módszerekkel képesek ötvözni. 

Ennek jegyében például versenyek, szakkörök, szünidei táborok megszervezése valósulhat meg, hozzájárulva a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó készségek és ismeret elsajátításához, illetve bővítéséhez.

A technikai részletekről szólva az államtitkár elmondta: a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” kiírásra azok a non-profit alapítványok és egyesületek nyújthatnak be pályázatot, amelyek alapító okiratban, illetve alapszabályban foglalt célja oktatási intézmény tevékenységének támogatása. Fontos, hogy a pályázatoknak a felhívástól számított 45. napig kell elektronikus formában (Ügyfélkapun keresztül) – vagy a pályázati kiírásban megjelölt egyéb esetben papíralapon – beérkezniük. A rendelkezése álló 20 millió forintos keretösszegből az egy pályázónak biztosítható, vissza nem térítendő támogatás összege minimum 500 ezer, maximum 3 millió forint lehet, ami a megvalósítás költségeihez akár 100%-os előzetes fedezetet is nyújthat – emelte ki Gion Gábor.

 A támogatható tevékenységeket és értékelési szempontokat tartalmazó részletes pályázati kiírás honlapunkon a csatolt dokumentumokban, valamint a kormany.hu-n érhető el, az alábbi képre kattintva.